Biografie Ton Greten en Mary-Ann


Ton & Mary-Ann besloten samen te gaan dansen in 1991 bij de amateursklasse. Al spoedig hadden zij een groot succes, door de finale te behalen van de French Open Kampioenschappen. In 1993 besloten zij de amateurs te verwisselen voor de professionals. Bij de professionals hebben zij diverse grote successen bereikt, o.a.

Naast hun actieve danscarrière heeft Ton diverse Dance Shows gechoreografeerd van internationale dansparen, waaronder Sascha & Olga - Zenkevich en Oleg & Elvira

Romanov (beide dansparen Russische kampioenen en finalisten van de Wereldkampioenschappen Show Dance). In 1998 besloten Ton & Mary-Ann hun actieve wedstrijdcarrière te beëindigen, door op een spectaculaire wijze de Wereld Kampioenschappen te dansen met een live-percussionist Benjamin Menezes. Naast hun actieve loopbaan als professional wedstrijddanser hebben zij diverse dans-, aerobic en pilates opleidingen gevolgd om zich professional voor te bereiden als dans-en sportdocent. Op dit moment zijn zij eigenaars van Dance and Sports Center Move. Zij hebben een uitgebreid lesprogramma van Stepaerobic, Bodytraining,Bodystyling, Zumba, Solo Latino, Moderne Dans, Klassiek Ballet tot Streetdance, Streetdance voor kinderen en Breakdance. Uiteraard ontbreekt het stijldansen voor gehuwden als dat van de jeugd niet.

 

Daarnaast blijft hun passie voor het wedstrijddansen bestaan.  Ton en Mary-Ann trainen, gezamenlijk met een team dansdocenten, een grote groep wedstrijddansers Hip Hop vanaf de leeftijd kids tot volwassenen. Een aantal wedstrijddansers hebben grote resultaten behaald o.a. Europees Kampioen, Nederlands Kampioen, finalisten Wereld-, Europese-, en Nederlands Kampioenschappen Hip Hop.

 

Ton Greten

Ton is tevens werkzaam als choreograaf in zowel Latin-American, Standaard, Hip Hop, Disco en Country. Wereldwijd komen  bekende dansparen en- groepen gebruik maken van zijn specialiteit.. Hij heeft een zeer creatieve geest en weet zijn choreografieën speciaal op de muziek te creëren. Onder andere verschillende wereld-en Europees Kampioenen en finalisten hebben gedanst op zijn choreografieën. Ton heeft in 2005 de opening verzorgd voor de Wereld Kampioenschap voetbal onder 21.

 

Ton heeft dansshows gechoreografeerd voor de Wereld Kampioen Country Line Dance Tom Mickers en finalist Wereld Kampioenschappen Country Line Dance Roy Verdonk. Daarnaast is Ton een aantal jaren werkzaam geweest als choreograaf in het dansprogramma So You Think You Can Dance in de Oekraïne.

 

Ton heeft vele jaren ervaring als trainer voor zowel nationale als internationale dansparen. Momenteel is hij werkzaam in Rusland en hij wordt regelmatig uitgenodigd naar de Dansacademie in China.

 

Naast het trainen is Ton een gewaardeerd jurylid en invigilator op diverse nationale en internationale danswedstrijden