Move derde plaats bij WK Streetdance in Bremen

 

Tijdens het WK Streetdance in Bremen is de jongensgroep ‘M.O.V.E.’, van de gelijknamige dansschool uit Kerkrade, in de categorie Smallgroup Adults 3e geworden. In een volgepakte Stadthalle vonden op 3 oktober de smallgroup-kampioen-schappen plaats. 53 nationaal kampioenen en ranking kampioenen uit 30 verschillende landen streefden om de hoogste eer die er op hiphopgebied te behalen valt

 

Na de eerste ronde bleven 24 groepen over en werd de kaf van het koren gescheiden. De groepen die in originaliteit, techniek, acrobatiek en synchroniciteit het beste waren gingen over naar de halve finale, waarin twaalf groepen streden om een finaleplaats. In de finale tenslotte streden zeven groepen om de prijzen. Naast de Nederlandse ranking kampioen M.O.V.E. haalde ook de Nederlandse nationale kampioen ‘Mission to Dance’ de finale. Zij kregen van de juryleden net één puntje minder, waardoor zij vierde werden. M.O.V.E. viel in de finale op door een zeer goed opgebouwde dans, waarin snelle, krachtige bewegingen werden afgewisseld met breakdance onderdelen en langzamere slowmotion gedeelten die allemaal zeer gelijk werden uitgevoerd. De dans in combinatie met hun uitstraling, waarbij juryleden o.a. letten op kleding, mimiek en presentatie leidden hen naar een derde plaats. Zij eindigden achter ‘Black Time’ uit Hongarije, die de eerste plaats behaalden, en P.Y.T. uit Duitsland, die tweede werden.

 

De groep M.O.V.E. bestaat uit 6 dansers: Rick Schmitz (Beek), Robin van den Dungen (Sittard), Tony Hooiveld (Kerkrade), de broers Tom en Bram Borgers (Stein) en Sander Eussen (Geleen). De groep is vorig jaar in de zomer opgericht onder leiding van trainer Ton Greten van Danscentrum Move Kerkrade. De jongens, die in leeftijd variëren van 15 tot 21 jaar, hebben allemaal een dansverleden. Na het behalen van de 3e plaats tijdens het EK in Graz werd in de zomer de trainingsfrequentie opgevoerd naar 4 dagen per week. Hun dans werd zo op onderdelen veranderd en geperfectioneerd. De WK duurt nog tot a.s. 7 oktober. In totaal zullen ruim 3300 dansers uit 88 landen strijden om prijzen in verschillende categoriën. Zo nemen enkele jongens van M.O.V.E. ook nog deel aan de solo-, en duowedstrijden.
Zie ook www.6tomove.com